Referenties

Project Koning Willem I College

Recent kregen wij vanuit De Brug Timmerfabriek Son BV de vraag om een oplossing te bedenken voor het openen en sluiten van een aantal getoogde #valramen bij het Koning Willem I College te 's-Hertogenbosch.

Na gezamenlijk een opname op locatie uitgevoerd te hebben en de mogelijkheden verder te hebben besproken, is er gekozen voor de Teleflex mechanische raambediening. Eerder deze week heeft onze monteur de montage uitgevoerd en wat ons betreft met een prachtig eindresultaat!

De Teleflex mechanische raambediening maakt een eenvoudige bediening van de getoogde valramen mogelijk door slechts één simpele draai te geven aan de hendel. Met deze oplossing zal er voldoende natuurlijke #ventilatie binnentreden, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat.

Teleflex S80 dakraamopener in Friesland!

Tevreden klanten zijn onze topprioriteit. Bij Teleflex B.V. streven wij er hard naar om de beste oplossingen te kunnen bieden aan onze klanten. Recent heeft #teleflex viermaal de S80 lineaire raamopener geïnstalleerd bij een gezin woonachtig in Friesland.

Het huis beschikt over een #lichtstraat met twee zijden waarbij er aan elke zijde twee driehoekige ramen naar binnen geopend moesten kunnen worden door middel van een afstandsbediening, zowel gezamenlijk als apart van elkaar.

De uitdaging zat voornamelijk in de montagewijze van de raamopeners op het driehoekige kozijn van de ramen. Met deze oplossing kan de klant de ramen eenvoudig tot 40 cm openen waardoor er voldoende geventileerd kan worden.

𝐄𝐞𝐧 𝐚𝐚𝐧𝐭𝐚𝐥 𝐦𝐨𝐨𝐢𝐞 𝐰𝐨𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐨𝐧𝐳𝐞 𝐤𝐥𝐚𝐧𝐭 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐠𝐞𝐡𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬:

“We waren al enige tijd op zoek naar op afstand bedienbare elektrische raamopening voor de vier ramen op hoogte in onze lichtstraat. Uiteindelijk zijn we bij TELEFLEX B.V. uitgekomen.

Gelijk bij het eerste contact begrepen ze ons probleem met de driehoekige ramen die naar binnen toe achterover kantelen. Na de situatie te hebben bekeken was de oplossing al snel gevonden.

Met zowel ons contactpersoon als de uitermate kundige monteur is het contact uiterst plezierig verlopen. We zijn erg tevreden met het eindresultaat. TELEFLEX bedankt voor alles!”

Klant blij, wij blij!

Teleflex mechanische raamnbediening - GSG Guido school Arnhem

Ook GSG Guido Arnhem beschikt over een gezond binnenklimaat!
Bij dit project heeft Teleflex B.V. een achttal uitzetramen voorzien van de Teleflex mechanische raambediening. Deze bevinden zich in de kantine van de school.

De hooggeplaatste uitzetramen kunnen eenvoudig bediend worden door slechts één simpele draai aan de handle. Hierdoor is natuurlijke ventilatie en dus een gezond binnenklimaat een feit!

Sporthallen Noord-Brabant - C20 elektrische raambediening

Voor dit project is Teleflex B.V. bezig geweest met de montage van 38 stuks C20 elektrische raambediening in maar liefst zeven verschillende gymzalen. Daarbij is tevens de nieuwe optie voor aansturing d.m.v. een WIFI verbinding geïnstalleerd. Zowel via een applicatie als afstandsbediening functioneert dit uitstekend.

Bibliotheek IJsselstein - ACK4 elektrische raambediening

In opdracht van Polvo BV heeft Teleflex B.V. een tiental binnenvalramen bij Bibliotheek Lek & IJssel voorzien van de ACK4 elektrische raambediening. De binnenvalramen zijn per gevelzijde te openen op diverse standen door middel van een radiografische afstandsbediening.

Natuurlijke ventilatie is onontbeerlijk in een gebouw en door het plaatsen van de ACK4 raambediening zal de luchtkwaliteit binnen de bibliotheek aanzienlijk toenemen. Wanneer de binnentemperatuur tot 30˚C of meer steeg, moest Bibliotheek Lek & IJssel voorheen altijd haar deuren sluiten. Doordat de ramen nu voorzien zijn van de ACK4 raambediening is het op zomerse dagen prima uit te houden binnen. De reactie van de bibliotheek spreekt dan ook boekdelen; "Wij hadden dit al veel eerder moeten doen, aldus Ilja Bakker, coördinator publieksservice.”

ROC Tilburg - ACK4 elektrische raambediening

Teleflex B.V. heeft in opdracht van Croonwolter&dros een gymzaal bij het ROC Tilburg compleet uitgevoerd met de ACK4 elektrische raambediening.

Gezien de uiterlijke kenmerken van de kozijnen is er ditmaal gekozen voor een uitvoering in RAL 9005. De hooggeplaatste uitzetramen kunnen geopend worden op diverse standen en worden bediend door middel van een jaloezieschakelaar.

BC Broekhin Roermond - ACK4 elektrische raambediening

Teleflex B.V. heeft in opdracht van Polvo twee gymzalen compleet uitgevoerd met de ACK4 elektrische raambediening bij het BC Broekhin te Roermond.

De ACK4 zorgt ervoor dat de hooggeplaatste ramen elektrisch geopend kunnen worden op diverse standen, zodat de gymzalen altijd worden voorzien van voldoende natuurlijke ventilatie.

Willibrordschool - Teleflex mechanische raambediening

In samenwerking met Aannemingsbedrijf Van Driel zijn we bezig om twee gymzalen in Rotterdam compleet uit te voeren met de Teleflex mechanische raambedieningen. Hierdoor worden de bovenramen gemakkelijk bedienbaar door een simpele draai aan de handle en wordt er zorg gedragen voor het optimale comfort van natuurlijke ventilatie binnen deze gymzalen. Hierdoor kunnen de kinderen hun sportlessen volgen in een gezond binnenmileu, wat tevens de productiviteit met zo’n 3-18% verhoogd.

Basisschool de Triangel - Teleflex mechanische raambediening

Bij Basisschool de Triangel in Capelle aan den IJssel hebben we een mooi project uitgevoerd om de gehele school uit te voeren met de Teleflex mechanische raambediening. Hierdoor worden de bovenramen gemakkelijk bedienbaar door een simpele draai aan de handle en wordt er zorg gedragen voor het optimale comfort van natuurlijke ventilatie, wat het binnenmilieu in deze school sterk verbeterd.

Gymzaal Rotterdam - C20 elektrische raambediening

Voor een gymzaal in Rotterdam hebben wij een project mogen uitvoeren om twaalf bovenramen elektrisch bedienbaar te maken. Dit hebben wij gedaan door middel van de C20. Deze zijn aangesloten op een centrale bediening, waardoor de gebruiker de keuze heeft om aan één kant zes bovenramen tegelijk te openen of juist om aan beide kanten de bovenramen tegelijk te openen. Hiermee dragen wij zorg voor het optimale comfort van natuurlijke ventilatie binnen deze gymzaal.

De C20 biedt de mogelijkheid om de ramen op twee standen te openen en heeft tevens een slim design waardoor deze in vele situaties toegepast kan worden.

Wittenbergschool - ACK4(s) elektrische raambediening

Voor een basisschool in Scherpenzeel hebben wij een project mogen uitvoeren om onbereikbare ramen elektrisch bedienbaar te maken. Dit hebben wij gedaan door middel van de ACK4. De ACK4 heeft een roestvrijstalen ketting, waardoor deze beter bestand is tegen water en strengere weersomstandigheden. Tevens biedt de ACK4 de mogelijkheid om het raam op meerdere standen te openen. Dit zorgt voor het optimale comfort van natuurlijke ventilatie binnen de klaslokalen.

GIS takels bij Tobroco-Giant

Tobroco-Giant is een machinefabrikant uit Oisterwijk dat bekend staat om de productie van o.a. knikladers en verreikers voor de land- en wegenbouw. Om het monteerproces efficiënter en veiliger te maken zochten ze naar een oplossing om zware cabines, boven de grond, rond te rijden en te bewerken.

Het systeem van Teleflex biedt Tobroco-Giant de mogelijkheid om de cabines op 10 verschillende behandelingsbuffers te bewerken. Op een oppervlakte van 368 m2 kunnen 21 takels worden gebruikt om deze cabines te hijsen/ dalen, waarbij één takel een maximale gewicht kan dragen van 750 kg. De takels kunnen handmatig uit de opslag worden gepakt en de laadbuffer worden ingereden. Vervolgens kunnen de producten in elke buffer een andere bewerking ondergaan.

Geleide takeldropsectie bij Georg Fischer Waga

In samenwerking met moederbedrijf Railtechniek van Herwijnen BV hebben we bij Georg Fischer te Epe twee geleide takeldropsecties geleverd.

Georg Fischer had de wens om de traversebalk efficiënter en vollediger te kunnen laden. In de oude situatie gebruikten ze hier een manipulator voor, deze kwam alleen nooit bij de bovenste haken van de traversebalk. Daardoor kon de traversebalk nooit volledig geladen worden. De geleide takeldropsectie vangt de hoogte op die door de manipulator niet gehaald kon worden. Doordat er een takel gebruikt wordt kan de geleiding direct boven het zakstuk gemonteerd worden wat deze stabieler maakt.

Doordat er meer producten in de traversebalk geladen kunnen worden gaat het rendement aanzienlijk omhoog.
Door de gewijzigde baanverloop in het nieuwe monorail systeem zorgen we dat de operator minder handelingen nodig heeft en dat het gehele proces soepeler verloopt, waardoor de operator zich minder hoeft in te spannen om de straalcabine te laden en lossen. Hierdoor gaat het rendement nog verder omhoog.

GIS takels bij Jazo

In samenwerking met moederbedrijf Railtechniek van Herwijnen BV hebben we bij JAZO Zevenaar bv een badenreekskraan geïnstalleerd. Uiteraard hebben we deze ook voorzien van een aantal GIS AG takels. Er is gekozen voor een tweetal frequentiegeregelde takels, zodat we een uiterst nauwkeurige positionering van de belasting kunnen garanderen.

Het systeem stelt JAZO Zevenaar bv in staat om hun producten automatisch in de verschillende baden te plaatsen en te behandelen. De badenreekskraan transporteert de korven, met daarin de te behandelen producten, van het ene naar het andere bad. Nadat men de producten in de korven heeft geladen, kunnen er diverse programma’s geselecteerd worden. De programma’s zorgen er vervolgens voor dat de kraan volledig automatisch beweegt, door de korven met producten op te pakken en in de verschillende baden te dompelen. Het systeem heeft een maximale belasting (inclusief waterlast) van 1000 kg.

GIS takels bij Hijnekamp

In samenwerking met moederbedrijf Railtechniek van Herwijnen BV hebben we bij Bouwbedrijf Hijnekamp B.V. in Rhenen het bestaande Monorail 240.000 systeem uitgebreid om de productie te verhogen.

Het monorailsysteem stelt in staat om de kozijnen, deuren en ramen te spuiten en te assembleren. Het systeem is aangevuld met een aantal GIS takels, namelijk de GP500. Hierdoor kunnen ze de producten eenvoudig hijsen, dalen en op de gewenste positie bewerken. Elk takel kan een maximaal gewicht dragen van 500 kg.

Nadat de producten in de droogcabine hebben gehangen, worden ze geassembleerd. Railtechniek van Herwijnen BV heeft Bouwbedrijf Hijnekamp B.V. ook voorzien van drie slingerbalken. Deze zorgen ervoor dat de producten op karren worden geladen om getransporteerd te worden naar de beglazingsafdeling. Hier worden de producten in één van de zwenkkranen geladen en van glas voorzien.